Окръжният съд в Никозия обяви във вторник застрахователната компания Олимпик“ в

...
Окръжният съд в Никозия обяви във вторник застрахователната компания Олимпик“ в
Коментари Харесай

Кипърски съд започна ликвидацията на „Олимпик“

Окръжният съд в Никозия разгласи във вторник застрахователната компания „ Олимпик “ в разпродажба. Делото за нейния банкрут стартира на 12 септември предходната година, когато кипърският осигурителен контрол лиши лиценза на сдружението, което продаваше застраховката " Гражданска отговорност " главно на българския пазар.

Съдът назначи двама непрекъснати ликвидатори на компанията, които ще работят дружно, заяви БНР. Това са досегашният неин краткотраен ликвидатор Павлос Накузи, който бе препоръчан от най-големия заемодател - Фонда за автомобилно обезпечаване (кипърския Гаранционен фонд), както и формален представител на Република Кипър.

При банкрута на компанията над 200 000 българи изгоряха със застраховки " Гражданска отговорност ". Общата сума на изгубените пари е 9.5 млн. лева Очаква се на пострадалите да бъде предоставена подробна информация за процедурата, която следва, условията и изискванията за подаване на исковете за компенсации или възобновяване на суми. Дължимите заплащания обаче ще бъдат направени в края на ликвидацията, когато е ясна цялата картина на активите на компанията и сумата от подадените искове. А това може да отнеме години.

Комисията за финансов контрол заяви през вчерашния ден, че ще публикува точна и изчерпателна информация по отношение на откриването на производството за разпродажба на страницата си: www.fsc.bg. Актуална информация може да бъде получена и посредством осведомителния център на комисията на безплатния телефонен номер 0800 40 444.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР